Geboortekaartje

De geboorte van een kind is mooi en bijzonder. Het is een hele persoonlijke gebeurtenis voor twee mensen die van elkaar houden en samen zijn. De periode van de negen maanden zwangerschap zijn vaak best spannend als je het voor de eerste keer meemaakt. Je weet tenslotte niet precies wat je allemaal te wachten staat. Het versturen van een geboortekaartje is iets om niet te vergeten.

Direct naar de geboortekaartjes >>

Geboortekaartje maken

Wanneer je kindje eenmaal geboren is, overheerst vaak de blijdschap, zeker als het kindje helemaal gezond is. Heb je een kennis, vriend, vriendin of familielid dat net een kindje gekregen heeft en wil je hem of haar en zijn of haar partner feliciteren met de geboorte van hun kindje? Dat kan door een geboortekaartje te sturen. Er zijn diverse geboortekaarten, zowel voor jongens als voor meisjes. Ook is het mogelijk om zelf een kaartje te maken, bijvoorbeeld via internet. Je kunt hier vaak kiezen uit verschillende geboortekaartjes. Zo kun je een mooi geboortekaartje dochter met roze letter kiezen. Voor een geboortekaartje zoon zie je vaak blauw terug. Krijg je er twee tegelijk? Bekijk dan eens de geboortekaartje tweeling. Ruime keuze uit allerlei geboortekaartjes voor jongens, meisjes, broers, zussen, ooms en tantes.

Bekijk de mooiste geboortekaartjes >>

Geboortekaartje
Geboortekaartje

Geboortekaartje met cadeautje

Neem de tijd om de mogelijkheden eens rustig te bekijken en op een rijtje te zetten zodat je er zeker van bent dat je een perfecte kaartje geboorte kunt sturen. Ook als je op kraamvisite gaat is een geboortekaart leuk om te geven. Je kunt de kaart geven bij een cadeau of in een kraampakket met meerdere cadeautjes doen. Wenskaarten geboorte hoeven niet per se per post verstuurd te worden maar kunnen dus ook worden gegeven bij een cadeau.

Geboortekaartje teksten

Wie vindt het nu niet leuk om een geboortekaartje te krijgen? Het is leuk om te lezen wat een kennis, vriend, vriendin of familielid jou, je partner en jullie kindje toewenst. Kaarten kunnen ook bewaard worden waardoor je ze jaren later nog eens terug kunt lezen. Oftewel: kaarten maken herinneringen. Ben je op zoek naar een geschikte tekst geboorte? Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van een geschikte tekst voor in een kaartje geboorte, zowel voor jongens als voor meisjes. Laat je inspireren!

Bekijk ALLE geboortekaartjes en teksten >>

Voorbeelden geboortekaartje teksten:

 • Voor jou alleen het allermooiste,
  Alleen de dikste zoen
  voor jou alleen het allerliefste
  daar zullen wij ons best voor doen
 • Welkom kindje op de wereld
  welkom kindje kom erbij
  want op deze grote aarde
  is voor jou een plaatsje vrij
 • Kleine handjes, kleine voetjes
  een nieuw mensje, nieuw geluk
  Dagen vol van zorg en liefde
  voor ons kan het niet meer stuk
 • Twee oogjes, twee oortjes
  twee handjes, twee voetjes
  en twee beretrotse ouders
 • Een mooi moment overtreft al onze dromen
  want vandaag ben jij op de wereld gekomen
  Een meisje, zo zacht, zo teer en klein
  wie had gedacht, dat jij zo mooi zou zijn
 • Dolblij en gelukkig geven wij
  kennis van de geboorte
  van een gezonde (zoon) dochter ……..
  geboren op ……
  om ……. uur.
  Hij (zij) weegt 2950 gram.
 • Voordat Sara het wist
  kwam zij met 3670 gram
  door de bocht geflitst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*