Doopkaartje

De doop van een kind is een speciale gelegenheid. Het is een bijzonder en emotioneel moment voor familie en vrienden en een mijlpaal in het leven van het kind. Bij een bijzondere gelegenheid als dopen hoort een mooie doopkaartje. In een wenskaart kun je beschrijven hoe blij je voor iemand bent, dat je meeleeft en dat je hem of haar alle geluk van de wereld wenst. Je kunt je gevoelens uitdrukken in een kaart.

Direct naar de doopkaartjes >>

Doop kaartje

Een wenskaart is heel waardevol en je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Heb je een kennis, vriend, vriendin of familielid dat gedoopt wordt of wiens kind gedoopt gaat worden? Vier deze mijlpaal dan mee door een doopkaartje te sturen. Veel mensen vinden het lastig om de juiste woorden te vinden. Het kan best lastig zijn om een mooie tekst in een wenskaart te schrijven en dat weerhoudt sommige mensen er dan ook van om daadwerkelijk een kaart te sturen. Dat is erg jammer, want iedereen is in staat een mooie tekst in een kaart te schrijven, wellicht met een beetje hulp.

Bekijk de mooiste doopkaartjes >>

Doopkaartje
Doopkaartje

Doopkaartje versturen

Op deze pagina vind je diverse teksten die van toepassing zijn op dopen. Neem de tijd om de teksten eens rustig door te lezen. Selecteer de teksten die jou het meest aanspreken en kies daar uiteindelijk een geschikte tekst uit. Kun je niet kiezen – wat we ons goed voor kunnen stellen met zoveel verschillende teksten die allemaal erg leuk, bijzonder, origineel en persoonlijk zijn – dan is het ook mogelijk om van diverse teksten een nieuwe tekst samen te stellen. Dat is nog persoonlijker omdat je de tekst dan toch nog zelf bedacht hebt. Je kunt het doen zoals je het zelf wilt, het is altijd goed. Het versturen van een doopkaartje is eenvoudig en neemt niet zoveel tijd in beslag.

Teksten doopkaartje

Je hebt de keuze uit het versturen van een kaart per post nadat je de kaart gekocht en geschreven hebt, of het versturen van een kaart via internet. Dat is tegenwoordig nog makkelijker en sneller. Eén ding is zeker: je doet degene voor wie de doopkaart bedoeld is er een groot plezier mee. Wanneer hij of zij de kaart bewaart en jaren later terugleest, zal hij of zij je nog steeds erg dankbaar zijn. Kortom: het versturen van een doopkaartje is erg waardevol en je laat hiermee zien dat je aan iemand denkt.

Bekijk ALLE doopkaartjes en teksten >>

Voorbeeld teksten doopkaartje:

 • Er is maar één mooi kind in de wereld,
  en elke moeder heeft het.
 • De herder kent zijn schapen
  Hij kent ze allemaal van naam
  De herder kent jou
  Hij weet je naam
  En Hij zal hem nooit vergeten.
  [Max Lucado]
 • Een kindje, zo bijzonder,
  moet toch worden gedoopt?
  Het is immers een klein wonder.
 • Kindje dat het water voelt
  weet je dat God jóu bedoelt
  Druppels op je babywang
  raken jou je leven langWater tekent een geheim:
  dat je kind van God mag zijn
  Water levert het bewijs:
  God gaat met je mee op reisWant wanneer je bent gedoopt
  weet je dat God naast je loopt
  En dat Hij je altijd helpt
  wat Hij zegt dat is Hij zelf
 • Geef mij Uw wijsheid, Uw woorden van eer
  U als mijn vader en ik als uw kind
  Dat in uw armen geborgenheid vindt
 • Dit is een dag
  Een mooie dag
  Licht en warmte om ons heen
  Gevoelens van blijdschap en ontzag
  Het is Gods liefde door jou heen.
 • Dit kind, in Gods verbonden nu opgenomen
  Mag weten, door dit teken is er hoop
  Want waar zijn pad ook uit mag komen
  Hij draagt de belofte van de doop.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*